05 May 2012

Obnova hiše iz l. 1947 - keramika in kuhinja

V kuhinji se približujemo končni podobi. Pod lesenim pultom sta dve omarici z dvojnimi vrati in 4 predali. manjkata še dve notranji polici in ročaji ter polica zgoraj. Nad pultom smo montirali tudi manjšo fluorescentko.


V kopalnici smo gladili stene, a nam nekako ni uspelo najbolje. Še večji fiasko je bila moja ideja, da bi sami nanašali ti. mikrocement namesto keramike. Problem je tudi kamnito korito, ki je že pritrjeno in ga ne nameravamo odstraniti med nadaljnim delom. Korito in školjka sta sicer že v uporabi.

V tušu smo položili ene poceni bele ploščice. Zafugirano je s cementom.


Še enkrat pisarna.  Nekaj manjka ... Preveč hladno ...


Ena večjih investicij: porcelanski gres v pritličju, krem barve brez vzorca. V neki akciji nam je uspelo dobiti zadevo po ugodni ceni (8 usd/m!).Meni je zelo všeč - nevtralna barva, lahko vzdrževanje, elegantna rešitev.

Za vsak slučaj smo postavili en podporni steber ob stopnicah, ker smo s cementom povečali težo plošče v nadstropju in bi lahko prišlo do povešanja. Res je, da steber malo kazi pritličje, ampak bomo z njim lažje spali.


Obložili smo tudi kamin - spodnjo in zgornjo poličko!


To je že druga pipa v kuhinji. Prva (enaka) je imela luknjo kar sredi cevi! Žal mi je, da sem jo zamenjala za enako, je namreč zelo slabe kakovosti (priznam, da mi je bila všeč bela rožica ...). Iz nje tudi kaplja pri ročici in iz cevi.


To kovinsko stojalo (za reklamni pano?) se je dolgo valjalo na dvorišču. Polakirala sem ga na črno in zdaj služi kot obešalnik za čelado in jopico. Vse se da reciklirati :)

Tako izgleda zdaj šefova pisarna.


Zdaj so v delu vhodna vrata.

Porcelanat smo potegnili tudi v spodnji WC, da bo manj prehodov v materialih. Ker se je mudilo, ni bilo časa odstraniti vse stare keramike. Obe kopalnici sta naš trn v peti in nimamo še prave ideje, kako se ju lotiti :(

Na strehi sem prebelila prednji del - zdaj izgleda malo bolj čisto. Manjka še kakšna mini vrtna garnitura, da lahko gor tudi posedimo.

No comments: