29 February 2008

Pop zvezde v zaporu

Lima | 29. 2. 2008, 08:14 | S. P. | Reuters |

Če lahko nune pojejo, potemtakem lahko tudi zaporniki. Tako so se odločili v zaporu v Limi v Peruju, kjer so zaporniki s svojimi pesmimi na Melodijah svobode poželi stoječe ovacije.

Pop zvezde v zaporu

Tudi zaporniki so nežne duše, ki znajo svoja globoka čustva upesniti. © iStock

Nimam sreče, Prost kot veter in Valček zapornika so le nekateri naslovi med poslasticami, ki jih je bila deležna publika v zaporu v Limi, kjer so se odločili, da bodo izvedli perujsko verzijo priljubljene oddaje American Idol.

Pri omenjeni oddaji žirija izbira med prijavljenimi kandidati, ki izvajajo pesmi priznanih glasbenikov. Zmagovalca na koncu čaka velika denarna nagrada in ekskluzivna pogodba z založbo ter izdaja prvega singla. Zaporniki se tako velikih nagrad žal niso mogli nadejati, je pa bil zapornik Augusto Flores verjetno zelo vesel kitare, trofeje in novega para čevljev. Publiko je osvojil z avtorsko pesmijo Tvoj obisk, ki pripoveduje o pričakovanju novic s strani njegove družine in prijateljev.

Vendar pa se ni vsem zapornikom uspelo uvrstiti v finale Melodij svobode, ki so potekale pod nadzorom stroge žirije, sestavljene iz dvanajstih zapornikov. Juan José Gutierrez, ki je trenutno v hišnem priporu, je poslal nekoliko izrezan video. Promotorji so manjkajoče inserte morali nadomestiti s psihedeličnimi lučmi in dimom iz stroja za delanje dima.

Vir: http://www.zurnal24.si/cms/magazin/bizarno/index.html?id=35864&active=

No comments: