10 June 2012

Obnova hiše iz l. 1947 - zaključna dela spodaj

V spodnjem WC-ju smo nanesli mikrocement brez barvil (ki naj bi bil najsvetlejši) kar čez ploščice. Ker ploščice niso bile povsod položene do enake višine, smo nekatere površine tudi izravnali. Nisem prepričana, da je bila to prava odločitev glede na dimenzije prostora. Nekaj mi ne štima. Temni madeži na sliki okoli umivalnika so posledica polivanja.

Seveda je bilo precej moteče modro držalo za papir, zato sem ga pobarvala na srebrno, kot tudi zelen koš za smeti :)


Na tej sliki se vidi, da imamo nekaj težav z gnilim okvirjem vrat :( Še dobro, da imamo v ekipi McGyverja, ki bo 100% našel rešitev.

 Poleg vratnega okvirja, bo treba nekaj narediti še z novim steklom na vratih, ki je preveč transparentno (A ste vedeli, da obstaja poseben sprej za to?!), kupiti bo treba še kakšna držala za brisače in kavlje, ogledalo pa imam že v delu.


Sem kar vesela, da smo ohranili stari pod v tem prostoru. Po temeljitem čiščenju izgleda prav dobro, v kratkem pa ga bo polepšal še dodaten zaščitni premaz. Izboklina v tleh na levi strani prostora, ki ji pravimo "grob" je sicer še vedno tam, ampak ni tako grozno moteča.
 
Večjih poškodb se ne da sanirati, vendar upamo, da bodo manj vidne z zaščitnim premazom. V prihodnosti nameravam položiti tudi robnike.


   Tale luč je montirana na steni desno od vrat. Osvetljevala bo tablo. V stenski niši pa imamo ledico za osvetlitev bodočih polic.

 Patio (malo dvorišče) je tudi prebeljen. Zanj smo kupili smo še dve "materi džungli". Madre selva je namreč ovijalka, ki se nam je dobro obnesla na fasadi - hitro raste in je očitno odporna na parazite (vse druge rastline imamo napol požrte :(, poleg tega pa njeni beli cvetovi omamno dišijo. Ta rastlina ima nalogo zakriti železne rešetke in grd razgled na okoliške strehe.


Sprejemnica je tudi že pri koncu. Ker se spet montirajo varnostni sistemi, bo potrebno spet popraviti detajle na stenah. Manjkalo še dvokrilna vrata, pohištvo in ena lepa luč. Svečniki na kaminu niso naši, tako da samo začasno krasijo prostor. Stopnišče je pa čisto svoja zgodba in jo opišem kdaj drugič. Spet smo morali namreč razdreti vse skupaj, da smo ga lahko dokončno obnovili. Ja, velikokrat se ponovi ta "spet", ampak to se dogaja, če nimaš izkušenj in če glavo zamenjaš za rep ...

No comments: