18 August 2009

Pizarro v Bremen, Duff v Fulham

Perujski nogometni reprezentant je tudi uradno postal član nemškega Werderja iz Bremna, potem ko je še v lanski sezoni za nemški klub igral kot posojeni igralec Chelseaja. Londončani so se medtem okrepili s srbskim mladeničem Nemanjo Matićem, Damien Duff pa je prestopil v Fulham.
Pizarro se v Londonu ni izkazal. Na svojih 31 nastopih v dresu Chelseaja je dosegel vsega 2 gola, medtem ko je v nemški ligi v 35 nastopih vknjižil 28 zadetkov. Werderju je Perujec pomagal do zmage v pokalnem tekmovanju ter uvrstitve v finale pokala Uefa. Za Bremen je Pizarro igral že med letoma 1999 in 2001.

Chelsea se je okrepil s Srbom Nemanjo Matićem. Igralec sredine igrišča je prestopil iz slovaškega prvoligaša MFK Košice, s svojim prvim nastopom v Premier ligi, pa bo moral še malce počakati, saj še vedno okreva po poškodbi stopala.

Tridesetletni irski nogometaš Damien Duff je podpisal triletno pogodbo s Fulhamom, njegov prestop iz Newcastla, ki je v minuli sezoni izpadel iz angleškega elitnega tekmovanja premier league, v London pa je vreden 6,6 milijona dolarjev. "Duff v našo ekipo prinaša izkušnje, kakovost, velikansko nadarjenost in ambicijo," je ob prihodu irskega vezista v londonsko moštvo dejal trener Roy Hodgson.


MH

No comments: