17 February 2012

Obnova hiše iz l 1947, 36. - 40. dan

Za tole sobo sem kupila nekaj borovih letvic za robnike (4 x ceneje kot "tapravi" robniki). Ko smo jih  začeli nameščati , smo morali odstraniti nekaj materiala ob robovih. In spet smo našli kače! Tako smo ugotovili, da je cement v tej sobi polit  kar čez stari leseni pod.  Takoj sem poklicala prijateljico, ki se profesionalno ukvarja z zastrupljanjem nezaželenih bitij.

V kuhinji smo po zaplinjenju in - preventivno- posipanju strupa po tleh, končno zaprli luknjo. Na tramove smo nabili malo neoprena. Občutek je dober, stabilnost je ok, in sploh ne doni, kot sem pričakovala. 

Na strehi se še naprej dogaja.

Popravili smo si pločnik. Žal je bil drugo jutro cement (kljub opozorilu) poln sledi podplatov, pasjih tac in koles.

Nenapovedano so nas v času kosila obiskali sorodniki iz Cusca.  Tako se v minuti sestavi miza za 12 ljudi, če nimaš mize pri roki. In potem se naroči piščance.

Začetniški zidarski projekt - tuš. Smo ga že delno razbili, ker ni bil v redu narejen. To se zgodi, če delaš stvari, o katerih nimaš pojma.

Crotons bodo zamenjali pelargonije in drugo šavje ob vhodu. Te smo izbrali, ker  ljubijo sonce in jih skoraj ni treba zalivati. Zelo trdoživ grmiček.

Ne spomnim se imena te rastline, je pa plezalka in  zelo opojno diši. Baje je tudi nezahtevna.  Ta gre na levo stran vrta in bo rasla ob klopci.

Še tri nove na strehi: bel oleander, expora (če sem si prav zapomnila) in ena rdeča bugenvilija 

Bugenvilija od blizu

Tu pa je še enkrat kana, ki že od prej raste v koritu ob pritličnem oknu.  

Ko smo začeli s fumigacijo, smo mislili, da ščurkov že dolgo nimamo več. Od nikoder se jih je vzelo na desetine, večina že v agoniji. Nimam pojma, kod so se skrivali.

To pisalno mizo sem kupila preko online oglasnika. Vedela sem za vse poškodbe, žal pa miza sploh ni bila iz cedrovine, kot je bilo oglaševano. Še vedno se pogajam s prodajalko, ki seveda ne želi  dobiti negativnih točk.

Vsaj predali so na srečo iz cedrovine. 7 jih je in so težki kot hudič. Ne vemo še, kako bomo mizo spravili v nadstropje, ker je tako težka in ogromna. 

No comments: