12 November 2008

Plešasti in brezzobi kuža za Obamove

Obama je hčerkama obljubil, da bosta dobili kužka, ko se preselijo v Belo hišo. In iz Peruja je že prišla "pasja ponudba".

Medtem ko mediji ugibajo, kakšen kužek bo tekal po Beli hiši, so v Peruju že ukrepali. Skupina Perujcev verjame, da ima popolnega psička za družino Baracka Obame. Edina težava je, da kuža ni ravno najlepši, ampak je "plešast in brez zob". A vseeno bi bil odlična izbira, menijo v Peruju, saj perujski goli pes, kot se imenuje pasma izbranca, (skoraj) nima dlak, na katere naj bi bila alergična Obamova hčerka Malia.

Ears

Perujsko darilo z velikimi ušesi! © Reuters

Claudia Galvez, direktorica združenja Prijatelji perujskega golega psa, je povedala: "Hčerkama Baracka Obame bi radi podarili samčka perujskega golega psa, saj bosta tako lahko uživali v pasji družbi brez nevarnosti alergije." Galvezova je na ameriško ambasado v Limi že poslala pismo, v katerem piše še več o štirimesečnem psičku, ki mu je za zdaj ime Ears, saj ima nedvomno velika ušesa! Dlak in zob pa ima zagotovo veliko manj kot kužki, ki so se po Beli hiši smukali do danes. No, če bo v Washington res odpotoval, naj bi uradno ime "prvega psa Amerike" postalo Machu Picchu.

No comments: