25 November 2008

FIFA suspendirala Peru

Ženeva - Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je Peruju izrekla kazen prepovedi nastopanja na vseh mednarodnih tekmovanjih.



Na FIFA so se tako odločili, ker se je tamkajšnja vlada močno vmešavala v delovanje perujske nogometne zveze, je sporočil tajnik Južnoameriške nogometne zveze Eduardo de Loca.

Predsednik FIFA Sepp Blatter je prejšnji teden perujski zvezi naložil nalogo, da do ponedeljka reši vse spore z vlado in da omogoči zvezi nemoteno in nepristransko delovanje. Grožnje niso pomagale pri reševanju spora med športnim institutom Peruja, ki je najvišje športno telo vlade, in nogometne zveze. Športni institut namreč ne priznava Manuela Brage za predsednika zveze, ker naj bi ta do funkcije prišel na nezakonit način.

Zaradi suspenza je vprašljivo nadaljnje sodelovanje Peruja v južnoameriških kvalifikacijah za uvrstitev na svetovno prvenstvo leta 2010 v Južnoafriški republiki in nastopanje perujskih moštev v tekmovanju za pokal Libertadores leta 2009. Po desetih krogih južnoameriških kvalifikacijah se Peru nahaja na zadnjem, desetem metu s samo sedmimi osvojenimi točkami, medtem ko bodo na žrebu za pokal Libertadores mesta, kjer naj bi se nahajali perujski klubi ostali prazni.

STA

Foto: Reuters

No comments: