29 December 2008

V Peruju se je Devici Mariji in tesarju na božič rodil sin Jezus

V perujski prestolnici Lima se je materi z imenom Devica Marija in očetu, ki je po poklicu tesar, na božič rodil sin, ki sta ga poimenovala Jezus. Splet okoliščin, zaradi katerih je novopečena družinica na las podobna družini krščanskega preroka Jezusa, je v Peruju botroval pravemu medijskemu fenomenu.

22-letna Virgen Marija Huarcaya Palomino in njen sin Jezus. (Foto: Reuters)

Deček se je s carskim rezom rodil 25. decembra in prav zaradi simboličnega datuma sta se starša, 22-letna Virgen Marija Huarcaya Palomino in 24-letni tesar Adolfo Huamani, odločila, da ga poimenujeta po Jezusu, katerega rojstva se kristjani spominjajo na božič. Pred rojstvom je sicer oče sina, ki sedaj nosi ime Jesus Emmanuel, nameraval poimenovati po nizozemskem nogometašu Robinu Van Persieju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Fantek je porodnišnico zapustil v nedeljo, mediji pa so se že pred tem razpisali o zanimivem dogodku, ki mu je perujska televizija celo pripisala "biblični pomen". Jesusa, ki se je rodil v skromnejšo družino, sedaj čaka krst v katedrali v Limi, za botra pa mu bo šel sam župan perujske prestolnice Luis Castaneda.

ponedeljek, 29.12.2008 12:50

No comments: