31 December 2009

Turistično agencijo nadgradili s hotelom

V gradnjo hotela Mangart v Bovcu je družba Žnider's vložila 4,5 milijona evrov. Angela Žnider pravi, da bodo dopolnili zdajšnjo turistično ponudbo v Bovcu, hotel pa je smiselna nadgradnja turistične agencije s štirimi poslovalnicami.


hotel mb

mangart

V hotelu Mangart je delo dobilo sedem ljudi. Glavna ideja je dopolnjevati zdajšnjo turistično ponudbo v Bovcu, ne pa ji konkurirati, pravi Angela Žnider, podjetnica.

"Zamisel, da bi imeli svoj hotel, prilagojen družinam, smo razvijali več kot pet let. Najprej smo kupili zemljišče v Bovcu, kjer je pred potresom že stal hotel Mangart. Pripravili smo dokumentacijo in uspeli z razpisom za evropska sredstva. Finančno konstrukcijo smo zaprli s posojili in lastnimi sredstvi. Upamo, da se nam bo investicija povrnila prej kot v desetih letih," pot do svojega hotela razlaga Angela Žnider.
Pripeljati tuje goste iz Nizozemske, Skandinavije in nekdanjih jugoslovanskih republik

Hotel Mangart ima 34 sob, dva apartmaja, wellness, pivnico in majhno kongresno dvorano. Ciljna skupina hotela so družine, pa tudi drugi gostje. "Pričakujemo nizozemske goste in tudi goste iz Srbije, saj jim je EU odpravila vstopne vizume, veliko delamo na tem področju. Naša prednost je, da imamo svojo turistično agencijo s štirimi poslovalnicami, kar nam bo izdatno pomagalo pri polnjenju hotela," pravi Žniderjeva.
Podjetje Žnider's je pred odprtjem hotela zaposlovalo 25 ljudi, poslovalnice ima v Izoli, Mariboru, Celju in Murski Soboti.
Uredijo stike s Perujem

"Imamo podjetje v Limi, glavnem mestu Peruja. Razvili smo ga na podlagi zasebnih in sorodstvenih povezav v tej državi. Urejamo turistične aranžmaje, pa tudi poslovne stike za podjetja, ki bi se želela uveljaviti na perujskem trgu. Kar zadeva turistična potovanja v Peru in Latinsko Ameriko, smo zelo prilagodljivi in pripravimo potovanje tudi za eno osebo ali majhne skupine.
Med predsedovanjem Slovenije svetu EU smo v sodelovanju z JAPTI pripravili srečanje slovenskih in perujskih gospodarstvenikov," o zanimivi poslovni veji podjetja Žnider's pravi mariborska podjetnica.

No comments: