01 October 2007

Krokodil kaznoval tatu želvjih jajc

V Puertu Vallarta na zahodu Mehike je nek 28-letnik skupaj z dvema pajdašema kradel želvja jajca na obali. Ko so tatove zalotili varnostniki, so se razbežali. Eden od njih se je skril v močvirje. Malce zatem se je zaslišal krik. Ubežnik se je vrnil, toda brez roke, saj mu jo je nad komolcem odgriznil krokodil. Varnostniki so obvestili policijo, ta pa je poklicala zdravniško pomoč. V bolnišnici so fantu uspeli zaustaviti krvavitev in zdaj je že izven življenjske nevarnosti. Sklepam, da je šlo za tole zverino:
Močvirski oz. Moreletov krokodil (Crocodylus moreletii) biva na polotoku Yucatan v Mehiki, v Belizeju in v Gvatemali. Samice izležejo od 20 do 40 jajc, odrasle živali merijo do 3,5 m v dolžino. Krokodili se prehranjujejo z ribami, polži, želvami in manjšimi sesalci.

3 comments:

Fajrvehr said...

Krokodilcki, mmmmm...

Zadnjic sem ga imel namen narocit v kitajski restavraciji pa so me preglasovali in smo imeli banquet namesto tega... sigh

dachita said...

Boljše, da ga nisi. Ali misliš, da imajo sveže krokodilje meso vedno na zalogi? Bi se ti zgodilo isto kot takrat v Limi. Pa tega, da krokodili spadajo v kitajsko kuhno tudi nisem vedela... Zdaj pa lahko greš branit Avstralijo pod spodnji članek - vidim, da krokodilov tudi ne ščitijo ;)

Fajrvehr said...

Mi bi lahko krokodile se izvazali :)

Je pa res da se je una restavracija malce avstralizirala pa imajo krokodila zaradi tega na meniju. Morda so ga pa samo zamesali s piscancem, ker ima meso baje podoben okus ;)