03 January 2012

Prenova hiše iz l. 1947, 1.- 4. dan

Tule bom objavljala po dnevih napredek pri obnovi hiše iz 40-let, namenjene pisarniškim prostorom.
Sten ne bomo rušili, moramo pa zamenjati vse napeljave, pode in zgladiti stene. Na voljo imamo le malo dni, da  preselimo delovne prostore. Medtem ko to pišem, smo pravzaprav že preselili nekaj materiala v skladišče! Za prenovo smo namenili 5000 dolarjev, tako da bo kar napeto. Se bo izšlo?

Prvi dan smo odstranjevali plasti stare barve v zadnji sobi v pritličju in majhnem notranjem dvorišču za njo. Pred tem smo odstranili lesene deske po stenah in preperele robnike.


 Električar je začel z napeljavami. Odločili smo se, da bomo zaradi nuje v pritličju kable polagali kar v plastične kanalete, kjer bi bilo treba sicer odpirati stene.

Nakupi:
barva, kabli, vtičnice in stikala (? še iščem račune)


Drugi dan smo pobrusili stene in strop garaže, ki se je prej uporabljala kot trgovski lokal, ter stene in strope malih prostorčkov ob garaži, kjer bo skladišče.Za popolno prekrivnost smo morali nanesti 3 plasti latex barve. Strop je bil prej temno vijolične, skoraj črne barve!

 Kupila sem si kolo, da bom bolj pokretna! Sem namreč ugotovila, da se mi super obnese na tej relaciji, čeprav je Lima sicer primerna samo za samomorilske bicikliste :S

Nakupi:
vrata iz sobe v garažo z vsemi dodatki, črn lak, bel lak, razredčilo, 4 vtičnice, 20 pokrovčkov za električne napeljave, kovinska krtača za rjo, diski za rezanje železa, brusni papir, mali penast valjček, 2 veliki fluorescentni cevni luči, 30 kg osnove za barve, 40 kg peska.Skupno: 168 USD
Školjka in umivalnik in še neke malenkosti (še iščem račune)

Tretji dan smo štemali s sten v glavnem prostoru vzorčasto/valovito namazan cement. Najprej smo mislili, da je le mavec, ampak zadeva je tako trdovratna, da ji nobena mašina ni kos. Je treba kar z dletom in macolo ...
Največji dosežek tega dne je bil ... WC! Mojster je postavil školjko in umivalnik v mali prostor pod stopnicami. Dobili smo tudi vodo, ki so nam jo ravno ob začetku del zaprli, ker prejšnji najemnik ni plačal računov. Ni lahko delati v takšnih okoliščinah. Jaz sem se oborožila s plastenkami vode in baby robčki, enkrat pa sem celo v taxiju peljala vedro vode. Na wc smo hodili v bližnje trgovske galerije, kjer pa od 10h do 14h prav tako niso imeli tekoče vode. Kar nekaj veder smo pritovorili v hišo z bližnje postaje mestnega redarstva.


Četrti dan smo samo malo počistili garažo in se pripravili na silvestrski večer. Nič fotk s tega dne.

5 comments:

katarina said...

Super vam gre! :)

samomorilske bicikliste praviš? :) midva sva letos Limo prekolesarila po dolgem in po čez in je bilo prav fajen, priporočam :)

dachita said...

Wow, si pa pogumna!
Meni se zdijo varne samo dolocene relacije. Mislim, da tu noben voznik ne gleda v spegle oz. niso navajeni, da imajo druzbo v obliki drugacnih vozil, zato se vozim samo tam, kjer so zelo siroki plocniki oz. promenade. Pa pridi kaj na obisk!

katarina said...

Po parih kilometrih se navadiš :)

Bom prišla, takoj ko pridem nazaj v Peru, imam namen ostati ponovno eno leto, da spišem diplomsko nalogo, ki bo imela perujski pridih :)

dachita said...

Ja, oglasi se kaj torej, ves da te bomo vedno veseli! Sicer se pa priporocam tudi za tvojo diplomsko, bi jo z veseljem prebrala!

katarina said...

Zmenjeno!

Pridno delajte še naprej :)