08 January 2012

Prenova hiše iz l. 1947 - 8. in 9. dan

Sama sem v teh dneh predvsem urejala skladišče. Primanjkuje nam polic, zato bo večina stvari začasno kar po škatlah po tleh. Med prelaganjem sem našla tudi marsikaj, kar naj bi se pred časom izgubilo. Definitivno potrebujemo skladiščnika, ki bo bolj skrbno popisoval inventar, pospravljal in lepše skrbel za orodje.

Vmes je "el negro Juan" s pomočnikom poštemal celo veliko steno ob stopnicah, ki je visoka 6 metrov. On bo tudi popleskal celo hišo, s fasado vred.



V nadstropju smo odstranili ves les v zadnjem prostoru, pod katerim je skrivnostna luknja, na tem mestu pa moramo odstraniti še približno 10 cm nasutja.
Nadaljevali smo s trganjem poda po celem nadstropju in zataknilo se je pri stopniščni ograji.
Čeprav je tudi ta močno načeta od termitov in drugih parazitov, smo jo nameravali ohraniti in vsaj začasno "pozdraviti".


Na koncu smo jo vseeno izruvali, saj sicer ne bi mogli pošteno počistiti vse nesnage. Stebrički so ob tem zgrmeli po stopnicah navzdol. Upam, da bomo ograjo znali postaviti nazaj!


Seveda smo spet našli kače. Neverjetno hitro so se smukale pod tramovi in nismo jih uspeli ujeti. Sklepam, da so kasneje poginile med lopatanjem.

No comments: