02 June 2009

Letos je in: Las Casitas del Colca

Revija Conde Nast Traveler je že trinajstič izbrala najbolj "in" hotele leta, med katerimi sta se znašla prvič tudi slovenski in perujski hotel. Slovenski predstavnik je Kempinski Palace, ki ga verjetno vsi poznamo- vsaj od zunaj. Meni se zdijo tovrstni izbori "kr neki", bom pa vseeno predstavila še perujskega izbranca.
Las Casitas del Colca je kompleks luksuznih bungalovov verige Orient -Express v čudoviti dolini reke Colce. Hiške omogočajo pravšnjo mero intimnosti in stika z neokrnjeno naravo. Hotel ponuja tudi spa z nego z andskimi zelišči, savno in bazen. Bi zaplavali med lamami? Predsedniška koča Individualna hiška - primerna za počitek v dvoje Kombinirana hiška - primerna za družino Spa Samay2,5 ure razvajanja = 235 $ Restavracija

Na hotelskem vrtu pridelajo večino živil. Imajo tudi svoje piščance, alpake, lame, morske prašičke, konje, krave in kunce. Gostje se lahko od osebja naučijo o skrbi za živali in vrtnine.

Zdaj pa še ključni podatek:

"Navadna" hiška vam bo olajšala denarnico za 500 $ po osebi, predsedniška pa za 850$ po osebi na noč. V ceno je vključen zajtrk (buffet), kosilo (a la carte), večerja (a la carte), alkoholne in brezalkoholne pijače (razen "premium" vin in žganih pijač), minibar, jahanje, vodeni sprehodi, tečaj slikanja, ribolova in kuhanja. Ni pa vključen 19% davek.

Več informacij na spletni strani Las Casitas del Colca.

No comments: