05 June 2009

Slovenka v rokah bolivijskih upornikov

Bolivijski uporniki že štiri dni brez hrane zadržujejo 50 turistov, med katerimi je tudi 31-letna Slovenka. Staršem se je javila iz neznane mobilne številke.

Barbara Vitez

Barbara Vitez (Foto: Kanal A)

31-letna Barbara Vitez je pustolovka in popotnica, ki so jo v torek skupaj z drugimi 50 turisti ugrabili lokalni bolivijski uporniki, poroča SVET na Kanalu A.

Razlog ugrabitve naj bi bilo nestrinjanje lokalnih prebivalcev z gradnjo avtoceste in s turističnimi obiski njihovih vasi. Barbara je Bolivijo obiskala med trimesečnim potovanjem po Južni Ameriki, kjer naj bi izpopolnjevala svoje znanje španskega jezika.

Staršem se je nazadnje javila v torek. Poklicala je iz neznane mobilne številke in v obupu povedala, da jim uporniki ne dajo hrane. Staršem je še povedala, da je premražena.

Sorodniki so takoj stopili skupaj in se lotili iskanja rešitve. Navezali so stik z najbližjim slovenskim veleposlaništvom v Argentini. Tam pa so že sprožili obširno reševalno akcijo. Za Barbaro se bo osebno zavzel slovenski veleposlanik v Argentini Avguštin Vivod. Medtem pa lahko njena starša le nemočno čakata, kaj se bo zgodilo z njuno hčerko.

Vir: 24 ur

No comments: