26 March 2007

Carlos Johnny je diplomiral

Ceremonija ob podelitvi diplom fakultete za gradbeništvo.
Cesarjev brat Carlos Johnny pravi: Za poraz obstaja tisoč izgovorov, za uspeh eno samo pojasnilo.

Ceremonija kot ceremonija, doolga in dolgočasna. Zanimivo je bilo le to, da je dekan pozval mlade inženirje, naj skušajo prelisičiti državo in poiskati luknje v zakonih, da se bodo izognili davkom. Poudaril je, da je vedno treba delovati v mejah legalnega. Mah, saj ima prav.
Po podelitvi diplom so nas pogostili s kozarčkom nekega silno sladkega vina in ocvrtimi kurjimi bedrci. Zatem smo šli s celotno familijo v Norkysa (največja veriga piščančnic - baje, da so se raztegnili vse do Miamija) v becirku Los Olivos, kjer smo naročili tri velike parrillade z anticuchos (ražnjiči iz govejega srca, na sliki s choclom-koruzo, yuco in ajijem - pikantno omako s čilijem), kotleti, piščancem a la brasa, živalskimi črevi (chunchulines) in dve solati - eno posebej zame. Seveda nikoli ne manjka Inca kola in kak pisco sour, slavni perujski koktejl (pisco- grozdno žganje, limona, cuker in stepen beljak). Po večerji smo šli "tamladi" plesat. V Los Olivos obstaja ena ulica, ki je ponoči nadvse živahna. Kup diskotek, salsotek, pubov. Najbolj fajn je to, da ni mularije. Mularija se namreč zabava v popoldanskih diskotekah, kjer vrtijo reggaeton. Cesarjev bratranec in njegova žena očitno že dolgo nista šla ven, saj sta plesala prav na vsako pesem od 9h zvečer do treh zjutraj. Enkrat vam moram narediti kak posnetek, da vidite,kako znajo migati fantje tu v Južni Ameriki (in to vsi, od otrok do dedkov), da se boste še Slovenčki česa naučili ;)

5 comments:

Anonymous said...

zdravo daša,
ja ljubi bog kje se ti potepaš :)
pa to je ko v filmu. ti privoščim - ker vem, da ti največ pomeni :)
bom spremljal tvoj blog. lepo se imej pa pazi nase. midva se poleti seliva čez cesto :) ti pa si na drugi strani sveta.
užiiiivaj. se slišimo.

marko u.

dachita said...

opa, kdo se je oglasil.
Lepo, lepo ... Daleč sem, ampak svet je vedno manjši :)Oglasi se še kaj, pa ne mi pisat na email.si, ker mi nafilaš inbox.
Pozdravi dragega in lepo se imej!

Anonymous said...

Svet je res vedno manjši Ainhoa, evo še mene na tvojem blogu:)
Bo definitivno zanimivo spremljat kaj se ti dogaja...
Uzivaj maksimalno!

Katja - kyata:)

dachita said...

Hola, Kyata,
ja malo pozno boš začela spremljat moj blog. Baje me mama, ata in mačke že tako pogrešajo, da moram prit nazaj. Upam, da se kaj vidimo. Vračam se 10.6. A bom še ujela lentfest?
lp,
Ainhoa

Anonymous said...

Ah, ne samo da ga bos ujela, se dva tedna priprav bos lahko mela:)
lentfest se zacne nekje konc junija.
Drugac pa fajn da prides! Javi se ko bos nazaj:)