10 April 2008

Nevarni avioni v Nazci

V Nazci je včeraj izgubilo življenje pet francoskih turistov, ki so si želeli ogledati skrivnostne geoglife, ki se jih da videti samo iz zraka. Deset minut po vzletu (15.30) letala družbe Aeroica se je hotel pilot zaradi tehničnih težav vrniti na letališče Marie Reiche. Avion se je pri tem zapletel v električne kable, s kolesom trčil v streho neke zgradbe in se zaletel v steno skladišča 500 m od pristajalne steze. Pilot je preživel in je izven življenjske nevarnosti.

Od decembra 2007 je to že četrta nesreča v Nazci. Pred kratkim, 27. marca je letalo družbe Aero-Palcazu s petimi francoskimi turisti zasilno pristalo na 427 km Panamericane Sur, ker mu je zmanjkalo goriva. 4. Decembra 2007 je na istem odseku „avtoceste“ pristalo letalo družbe Aerocondor s štirimi francoskimi turisti, le dva dni pred tem pa je na 365. kilometru zasilno pristalo letalo iste družbe z dvanajstimi japonskimi in ameriškimi turisti.
Peru je sicer pri Francozih izjemno priljubljena turistična destinacija.
Odziv javnosti kaže na to, da je največji krivec za nesreče inšpekcija, ki ne opravlja svojega dela.

Še dobro, da sem sama ta polet "že dala skozi". Po tem, kar se dogaja zdaj, si verjetno ne bi upala vkrcati na avionček, sploh pa ne v družbi Francozov, kot sem se takrat (postajam vraževerna). Upam, da se bodo razmere kmalu izboljšale, saj je ogled geoglifov iz zraka res nepozabno doživetje. Škoda, da se mora vedno zgoditi nekaj tragičnega, preden se kaj premakne.

2 comments:

Iztok said...

daša!

lep pozdrav, piše ti iztok, tvoj bivši cimer. kako si? a pol si se za stalno v peru preselila? js sm se lih vrnu iz indije pol pa bil se na praksi za faks. uzivaj srce

dachita said...

Hola, Iztok,
sem mislila, da boš bolj sprostil svojo pisateljsko žilico na blogu , pa si bolj malo pisal iz Indije. Sklepam, da si užival:) Oglasi se še kaj. Jaz vas bom tu redno obveščala.