08 October 2008

Puca Chaska - cachorrita en busca de hogar en Lima

Pri meni je v začasnem varstvu desettedenska psička, čistokrvna perujska cestarka :) Skupaj s štirimi bratci je bila najdena v plastični vrečki ob reki Rimac. Žal je preživela le Puca Chaska, kar v kečui pomeni rdeča zvezda oz. rdeči planet. Mala je zelo nežna in potrebuje veliko božanja. Je plašna, a počasi se privaja na spoznavanje drugih ljudi, kmalu pa bova šli tudi na ulico spoznavat druge kužke. Še vedno ne vemo, kje, za vraga, gospodična lula (mogoče pa je to povezano s čudnimi občasnimi izpadi interneta?!). V Puquito je bilo že vloženo veliko ljubezni, časa in denarja. Kužika išče samo odgovorne lastnike, ki so pripravljeni podpisati društveno pogodbo, ki vključuje obvezno sterilizacijo in nenapovedane obiske.

Edit: Puca Chaska ostaja pri meni. Zanjo ni bilo niti enega klica, tako da sem jo uradno posvojila.
Cachorrita de dos meses y medio fue encontrada en una bolsa de plastico en la orilla del rio Rimac en Lima junto con sus 4 hermanitos. Es la unica sobreviviente. Es vacunada y desparasitada, completamente sanita, y esta en busca de un nuevo hogar donde recibira mucho amor. Su nombre es Puca Chaska (estrella roja) o Puquita, es atigrada y se parece a un boxer. La cachorrita es muy tierna y delicada, pero a la hora de jugar demuestra que tiene mucha energia y fuerza. Se entregara solo a las personas responsables, con contrato y compromiso de esterilizacion.

Edit: Puca Chasca se queda conmigo.

Mas animales desamparados en Lima encontraras en este link
Los amigos no se compran. Se adoptan!!

6 comments:

Tina said...

Vidim, da tudi v Peruju ne moreš iz svoje kože... Upam, da bo psička kmalu dobila nov dom.

Pozdrave iz Slovenije pošilja tudi Gomez :)

dachita said...

Hej, Tina! Lepo, da si se oglasila. Hehe, ne morem, ne. Frido sem namreč pustila doma. Tu sem se dogovorila za mačjo družbo, pa je tako naneslo, da me je presenetila psička. Če imaš kakšen nasvet za nepoznavalko kužotov, se priporočam :) Nikoli si nisem povsem odpustila, da sem oddala Gomija, ampak vsaj vem, da je pri tebi v najboljših rokah. Tu in tam tudi malo vohunim za vama ;)Lepo se imejta!

Tina said...

Gomiju ne gre slabo, samo vsake toliko časa more prenašat kakšne mačje mladiče (ja, sem jst tud v teh vodah :)).
Kar se pa psičke tiče... Kadar vidiš, da jo je česa strah, moraš to ignorirat. Ker če jo npr. božaš ali ji govoriš 'boga, boga' ali kaj podobnega, potem ta strah samo stopnjuješ oz. psička dobi potrditev in misli, da je strah upravičen. To je najbolj pomembno. Drugače pa ravno zdej berem knjigo Linde Tellington Jones o Metodi TTouch za pse. S to metodo naj bi tudi pridobil zaupanje psa, ga umiril, mu dvignil samozavest,... Verjetno je tudi na netu kej o tem. Priporočam. Če pa ne boš našla, ti pa lohk par dotikov oz. masaž pretipkam ;) Kar se pa osnovnih zadev tiče, pa itak obvladaš. Aja, pa čimveč se igraj z njo - z žogo ali pa vlečenje vrvi in da potem ona zmaga - to tudi poveča samozavest psu.

dachita said...

Ups, potem sem že napak začela. Kar naprej sem jo tolažila. Je pa tako naneslo, da smo imeli že danes zelo naporen dan in je bila reva že 3 ure v avtu, in to precej burne vožnje. Pa je zelo dobro prenesla, nazaj grede je spala. Spoznala je veliiiko ljudi, kar je super, glede na to, da je prej imela stik samo z eno gospo. Na začetku se je seveda tresla ko šiba na vodi. Tudi otroke je mirno prenašala. Glede hrane imam probleme - mala bi samo mleko pila, nič ji ne diši. Kljub napornem dnevu zdaj še vedno divja kot zmešana. Bomo vsaj spali to noč. Meni se zdi psička blazno pametna in učljiva, ampak verjetno so vsi psi taki? Grem zdaj malo študirat gradivo o kužkih - prej sploh ni bilo časa. Nekako imam občutek, da obstaja velika možnost da ostane ...

Vem, da si tudi v mačjih vodah, in upam, da Gomi kaj pomaga :)

Tina said...

Gomi bolj slabo pomaga... bi bil najraje edini predstavnik svoje vrste v stanovanju :)

Večina pasjih mladičev je res zelo učljiva, ampak tudi niso vsi takšni...
Glede hrane pa ne vem kaj bi ti rekla. Itak je najbolje, če pes je brikete in potem drugega niti ne rabi. Mleko ne vem če je ravno dobro za pse. Mogoče bi lahko poskusila s kakšnim piščancem.

dachita said...

Tina, upam, da prideš še kaj naokoli -nekaj vprašanj imam zate, pa na tvojem blogu ne morem komentirati(?), tvoj stari mejl pa ne dela več. A mi lahko, prosim, pišeš na mail?