14 May 2008

Cantamarca in Checta

Želela sva si ogledati ostanke domovanj predinkovskega plemena (1100 - 1450) v hribih v bližini Cante, danes poznane kot Cantamarca (3660 mnv). Vozila sva se navkreber več kot dve uri, ko je pot postajala vse ožja in zaraščena. Posnetek spodnjega dela poti:

Ker sem začela paničariti (med drugim tudi zaradi napada podivjanega krdela ovčarjev), sva se raje vrnila v dolino. Pozneje sem ugotovila, da sva se peljala mimo ruševin, a jih žal nisva prepoznala :(

Kar sva videla:




Kar naj bi videla:






Ob povratku v Limo sva pobrala gospo, ki je baje od osmih zjutraj z desetimi žaklji zrelih čirimoj in pakajev čakala na prevoz do prestolnice. Še dobro, da sva jo vzela s seboj, saj nam je prihranila marsikakšno nevšečnost s policijskimi patruljami. Policiste smo namreč podkupili s sadjem. Ustavili smo se v Checti, kjer se da baje videti zanimive petroglife - risbe na kamenju. No, mi jih nismo videli. S Cesarjem sva se povzpela na hrib, odkoder so naju šolarji napotili na drugo vzpetino. Ker sva bila utrujena, sva se odločila vrniti k avtu, kjer naju je čakala gospa s čirimojami. Tam sva ugotovila, da so naju šolarji povlekli za nos in da so se petroglifi nahajali le nekaj metrov proč. Ah, ja. Več sreče prihodnjič.

Kar sva videla:













Kar naj bi videla:

No comments: