13 May 2008

Voditelji EU in LAC v Limi o podnebnih spremembah in revščini

Minister za gospodarstvo mag. Andrej Vizjak se bo ob robu 5. Vrha med Evropsko unijo in državami Latinske Amerike ter Karibov z gospodarsko delegacijo udeležil 2. Poslovnega vrha EU in latinskoameriških ter karibskih držav, ki bo tokrat potekal v Limi, Peruju med 14. in 15. majem 2008.

Tokratni Vrh bo posvečen trajnostnemu razvoju, socialni vključenosti ter prizadevanjem za večjo blaginjo. V Limi se bo srečal z uradnimi predstavniki Peruja, s katerimi se bo pogovarjal o obstoječem gospodarskem sodelovanju med Slovenijo in Perujem ter možnostih za njegovo poglobitev.

V petek, 16. maja, bo minister pot nadaljeval v Brazilijo, kjer se bo v Sao Paulu udeležil poslovne konference slovenskih in brazilskih gospodarstvenikov. Brazilija namreč spada v skupino držav, kjer se zaradi hitre rasti pojavljajo vse večje priložnosti na področju internacionalizacije podjetij, zlasti kar zadeva izhodne investicije. Priložnosti se tako odpirajo na področju transporta in logistike, avtomobilskega sektorja, energetike, turizma, ekologije idr. Minister Vizjak bo nagovoril zbrane na konferenci. Pri tem bo izpostavil predvsem prednosti poslovnega okolja v Sloveniji ter možnosti za sodelovanje slovenskega in brazilskega gospodarstva. Ob robu konference se bo sestal z uradnimi predstavniki Brazilije. Minister si bo v času obiska v Sao Paulu ogledal tudi prostore Predstavništva slovenskega gospodarstva JAPTI. PSG JAPTI so organizacijske enote JAPTI v tujini, ki jih s soglasjem Vlade RS odpira JAPTI.


Vir: http://www.mg.gov.si/nc/si/splosno/cns/novica/article/11987/6144/

No comments: